TOYOTA ФИНАНС

Clevershuttle prešao 5.000.000 kilometara s najkorištenijom flotom Toyote Mirai na svijetu

 

  • CleverShuttle je vodeći pružatelj usluge zajedničke vožnje u Njemačkoj još od rujna 2017.
  • Toyote Mirai su prešle udaljenost jednaku šest i po dužina do Mjeseca i natrag
  • Optimalne performanse Toyote Mirai bez ikakvih tehničkih problema



Njemački pružatelj usluge zajedničke vožnje CleverShuttle je prešao preko pet milijuna kilometara sa svojom flotom Toyote Mirai, bez stvaranja bilo kakve emisije u okoliš. U dvije i po godine CleverShuttle je svojim automobilima prešao šest i po udaljenosti od Zemlje do Mjeseca i natrag, pa je to postala najiskorištenija flota Toyote Mirai na svijetu.

„Električna vozila s gorivnim člancima kao što je Toyota Mirai postala su važan stup zahvaljujući svojoj pouzdanosti. Omogućili su pružanje udobnih vožnji bezbrojnim putnicima, ispuštajući u okoliš samo vodenu paru“ kaže Jan Hofmann, COO i suosnivač CleverShuttlea. Ova korporacija je pokrenuta u rujnu 2017. s početnih 20 Toyota Mirai u Hamburgu, a njihova je flota narasla na 45 vozila u nekoliko gradova u Njemačkoj. Kroz ovo razdoblje, nisu bili potrebni nikakvi popravci niti zamjena dijelova, osim redovitog održavanja.

„Iskustvo prijeđenih pet milijuna kilometara nam govori da su vozila s gorivnim člancima već sada savršeno prikladni za svakodnevnu upotrebu“ kaže Ferry M.M. Franz, Direktor Toyota Motor Europe u Berlinu. „Nismo imali nikakvih tehničkih kvarova, a nesmanjene performanse gorivnih članaka, s prijeđenih do 180.000 kilometara po vozilu do sada, pokazuje zrelost i trajnost Toyotinog sustava gorivnih članaka“ nastavio je Franz.



Toyota Mirai je bila predstavljena 2014. godine te je u prodaji u Europi od 2015. Mogu je naručiti i fizičke i pravne osobe. Kao luksuzno vozilo, ova limuzina s gorivnim člancima može ugodno smjestiti četvero putnika kojima nudi putovanje uz maksimalnu obzirnost prema okolišu. Mirai, koji nema nikakav ispust u okoliš, zahtijeva samo vodik kao gorivo, koji se pretvara u električnu energiju u gorivnom članku, a koja zatim pogoni elektromotor snage 113 kW / 154 KS.

Pritom nastaje samo vodena para odn voda. S jednim spremnikom goriva Toyota Mirai prelazi do 500 kilometara, a dopuna spremnika gorivom - vodikom traje oko tri minute.
Kasnije ove godine, druga generacija Miraija kreće u proizvodnju u Japanu te će nova poslovna limuzina korisnicima donijeti još efikasnije rezultate, uz atraktivan izgled.

Napomena:
CleverShuttle je vodeći pružatelj usluge zajedničke vožnje u Njemačkoj. Ova usluga kombinira uslugu pojedinačnog vozača s ekološki povoljnom i cjenovno prihvatljivom zajedničkom vožnjom za više putnika. Ova usluga, u koju je, povrh Deutsche Bahna, japanska tvrtka Mitsui uključena od 2019. najviše svojih stranaka pronalazi među ljudima usmjerenima na tehnologiju i zaštitu okoliša koji žele prijevoz bez ispuštanja CO2.

Rezervacije se izvode putem aplikacije, vozač skuplja stranke na željenom mjestu, a zatim ih vodi do željenog odredišta. Okupljanjem putnika sa sličnim pravcima kretanja, ova usluga osigurava niske cijene koje su do 40 posto niže od uobičajenih cijena prijevoza za konvencionalni taksi.

Ovaj projekt je financiran sredstvima europskog Zajedničkog poduzeća za gorivne članke i vodik 2 u okviru sporazuma broj 671438 i broj 700350. Ovo Zajedničko poduzeće dobiva potporu programa istraživanja i inovacija Europske unije Horizon 2020, industrijske skupine Hydrogen Europe i industrijske skupine Hydrogen Europe Research.