TOYOTA ФИНАНС

Nova Toyota RAV4 za 2023. usmjerena je na multimediju, povezivost i sigurnosne nadogradnje


· RAV4 Hybrid i Plug-in Hybrid koriste nove multimedijske sustave, prilagodljivu digitalnu ploču s instrumentima i unaprijeđene Toyota Safety Sense funkcije

· Proizvodnja ovog novog modela za Europu započeti će u trećem kvartalu 2022.

Toyota je predstavila niz nadogradnji za novi model RAV4 za modelsku godinu 2023., odnosno niz novosti koja se usredotočuju na poboljšanje života u vozilu s novim multimedijskim sustavima i novom prilagodljivom digitalnom pločom s instrumentima. Sigurnost je također poboljšana novim funkcijama koje su dodane Toyotinim Safety Sense sustavima.

Promjene su provedene u cijelom nizu hibridnih električnih i plug-in hibridnih električnih modela, čineći originalni i najprodavaniji rekreacijski SUV na svijetu još poželjnijim izborom.

NOVI MULTIMEDIJSKI SUSTAV

Novi RAV4 koristi Toyotin najnoviji multimedijski sustav koji uključuje novi 10,5-inčni zaslon u boji visoke razlučivosti.

Standardni sustav pruža navigaciju u oblaku koja omogućuje precizno planiranje putovanja s informacijama koje se stalno ažuriraju, plus pojedinosti o prometu uživo i informacije o događajima na cesti te o tome koliko je lako ili teško pronaći parkirno mjesto u blizini vašeg odredišta.

Zahvaljujući uključenom četverogodišnjem paketu nadopune podataka „Smart Service“ putem bežične mreže, kupci mogu pristupiti najnovijim Toyotinim multimedijskim i navigacijskim sustavima bez potrebe uparivanja pametnog telefona s vozilom.

Korisničko iskustvo je besprijekorno s popratnom aplikacijom za pametne telefone MyT, tako da kupci mogu pratiti različite informacije o vozilu, kao što su analitika vožnje, razina goriva, upozorenja i praćenje vozila. Dostupna je integracija pametnog telefona s Android Auto® sučeljem, a za dodatnu praktičnost standardno je uključena bežična integracija pametnog telefona s Apple CarPlay® sučeljem.

Postoji više načina komunikacije s vašim automobilom pomoću novog ugrađenog glasovnog asistenta, koji će odgovoriti na izgovorene naredbe za podešavanje kontrola klimatizacije, odabir multimedijskih opcija, telefoniranje ili otvaranje i zatvaranje prozora. Izraz „Hej Toyota“ dizajniran je za razumijevanje konverzacijskog govora, pa kažete li „hladno mi je“ vaše vozilo će odgovoriti zatvaranjem prozora ili podizanjem temperature klima uređaja.



Dostupan je i dodatni, opcijski multimedijski sustav koji nudi dodatne funkcije. On uključuje ugrađeni navigacijski sustav koji će raditi kada nije dostupna podatkovna veza. Prepoznaje i znakove na autocesti i može dati lokalna upozorenja o vremenu i obavijestiti vozača o ograničenim zonama niske emisije (LEZ).

DALJINSKE USLUGE

Novi RAV4 dolazi s više daljinskih funkcija koje vozač može koristiti, a da ne mora biti unutar ili blizu svog vozila. Poznata pitanja o tome jeste li ostavili otvoren prozor, otključana vrata ili upaljena svjetla nakon što ste izašli iz automobila rješavaju se daljinskim obavijestima kako bi se potvrdilo da je vozilo sigurno. Ova je značajka standardna u svim novim modelima RAV4.

Omogućeno je i zaključavanje i otključavanje vrata – praktična značajka ako netko bez ključa treba pristup, primjerice da ostavi paket ili očisti automobil. Omogućeno je i kratko paljenje svjetala, što olakšava uočavanje vozila na velikom ili prometnom parkiralištu. Ove značajke su nove standardne opcije u modelima srednje klase, zajedno s daljinskim upravljanjem klima uređajem za zagrijavanje ili hlađenje kabine prije putovanja.

NOVA DIGITALNA PLOČA S INSTRUMENTIMA

To je značajka svih novih Toyotinih modela, kako bi vozač samo jednim pogledom na ploču mogao lako uočiti i uzeti u obzir ključne podatke o vozilu, bez da gubi fokus na vožnju i cestu ispred vozila. Novi RAV4 uvodi novu digitalnu ploču s instrumentima, koja dolazi s fleksibilnim postavkama zaslona. Postoji izbor četiri stila i tri rasporeda i mogućnosti personalizacije za veliki, 12,3-inčni TFT zaslon, tako da vozač može odabrati najrelevantnije potrebne informacije između brojčanog brzinomjera i digitalnih brojčanika, kao i druge informacije kao što su među ostalim, mjerač ekološke vožnje, informacije o pjesmi ili zaslon prilagodljivog tempomata.

Ovi su prikazi predstavljeni u četiri različite stilske teme za prilagođeniji izgled i dojam Casual, Smart, Sport i Tough načina prikaza.

Ovaj novi sklop je standardan za sve pakete opreme, osim za početni model koji koristi 7-inčnu inačicu digitalne ploče s instrumentima.


UNAPRIJEĐENI TOYOTIN SAFETY SENSE SUSTAV

Novi RAV4 dobiva poboljšane Toyota Safety Sense funkcije, koje mogu upozoriti vozača i pomoći u izbjegavanju šireg raspona uobičajenih rizika od prometnih nesreća.

Sustav predsudarne zaštite (PCS) dobiva podršku za raskrižja, koja može pomoći sigurnijem skretanju. Otkrit će hoće li automobil prijeći putanju vozila iz suprotnog smjera te ima li pješaka koji prelaze cestu kojom se vozilo kreće, upozoravajući vozača i, ako je potrebno, pokreće kontrolu kočenja kako bi se izbjegao udar.

Također, novu značajku predstavlja pomoć pri upravljanju u nuždi, koja vozaču pomaže izbjeći pješaka koji je zakoračio na cestu, dok drži automobil pod kontrolom i unutar vozne trake. U izvedbi RAV4 Plug-in sustav će također prepoznati i reagirati na bicikle i parkirana vozila. RAV4 Plug-in PCS dobiva i mogućnost detekcije vozila iz suprotnog smjera u voznoj traci automobila i smanjuje rizik od direktnog frontalnog sudara.

NOVA BOJA KAROSERIJE

Uvodi se nova boja karoserije Platinum bijela Pearl za sve izvedbe modela RAV4 Plug-in Hybrid i Hybrid, osim Adventure izvedbe. U paketu Style bit će predstavljena izvedba u dva tona boje Platinum bijela Pearl s Midnight crnom Metallic za obje varijante.

TOYOTA RAV4

Predstavljena 2019. godine, peta generacija modela RAV4 ima 2,5-litreni Hybrid Dynamic Force motor izgrađen na platformi GA-K koji nudi snagu od 218 DIN KS u izvedbi s pogonom na prednje kotače i 222 DIN KS s električnim inteligentnim pogonom na sve kotače (AWD-i), donoseći značajne promjene u snazi, odzivu i učinkovitosti, uz najbolju ekonomičnost i razinu emisija u klasi.

RAV4 Plug-in Hybrid nalazi se u vrhu ponude RAV4 modela, kao do sada najsnažniji model u ponudi sa snagom od 306 DIN KS. Zajedno s potrošnjom goriva od 1,0 l/100 km i CO2 emisijama od 22 g/km, RAV4 Plug-in Hybrid osigurava u klasi vodeću snagu i učinkovitost.