TOYOTA ФИНАНС

Zaposlenici Toyote volontirali na humanitarnom buvljaku udruge „Nismo same“


Globalna Toyotina inicijativa „Beyond Zero – Zamislite bolji svijet“ predstavlja Toyotinu odluku da doprinese stvaranju održivog svijeta u kojem nema ograničenja u slobodi kretanja, nema prepreka i nitko nije isključen. Toyota Hrvatska kontinuirano provodi globalnu inicijativu „Beyond Zero“, što uključuje društveno odgovorne projekte na području zaštite okoliša, sigurnosti i mobilnosti. Zbog toga Toyota Hrvatska podržava udrugu „Nismo same“, čiji je cilj pružanje edukacije i podrške ženama oboljelima od karcinoma i njihovim obiteljima, podizanje svijesti o važnosti prevencije te poboljšanje kvalitete i dostupnosti liječenja, bez obzira na socijalni status oboljelih.



Udruga je osnovana 2017. godine, a u javnosti je najpoznatija po projektu prijevoza žena na kemoterapiju pod nazivom „Nisi sama – ideš s nama“. Projekt je nastao na temelju istraživanja koje je pokazalo da svaka četvrta žena koja se liječi nema riješeno pitanje prijevoza na kemoterapiju. Od 2018. do danas udruga je bila potpora za 650 žena te im je osigurala više od 20000 vožnji.

Jedna od aktivnosti kojom su se prikupljala sredstva za osiguravanje besplatnog prijevoza je i Humanitarni buvljak održan od 23. do 25. rujna u sportskom centru Arena Zagreb, na kojem su volontirali i zaposlenici tvrtke Toyota Croatia. Pozivu humanitarnog buvljaka odazvalo se 89 poznatih osoba koje su donirale ukupno 250 svojih predmeta.



Posjetitelji su na buvljaku mogli kupiti odjeću, nakit, obuću, knjige, raritetne predmete velikana hrvatskog sporta, glazbe, likovne umjetnosti i kazališta – te tako dati novčani prilog udruzi „Nismo same“. U sklopu trajanja Humanitarnog buvljaka održana je i aukcija odabranih predmeta poput reprezentacijskog dresa s potpisom Luke Modrića, majice i reketa s potpisom Gorana Ivaniševića, Toyota Gazoo Racing šilterice s potpisom Juraja Šebalja…



Humanitarnim buvljakom i aukcijom udruge Nismo same prikupljeno 54.309,50 HRK. Svi oni koji bi željeli pomoći radu Udruge i inicijative “Nisi sama - ideš s nama!”, a nisu imali priliku osobno doći na Buvljak, predmete poznatih osoba koji nisu prodani na Buvljaku mogu još uvijek kupiti putem stranice https://buvljak.nismosame.com/.

Suradnja Toyote i udruge „Nismo same“ počela je proljetos, s podrškom u realizaciji projekta „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“. Projekt se temelji na organizaciji „zdravih kava“ u 15 gradova diljem Hrvatske i devet radionica. Kroz različite aktivnosti cilj ovog projekta je pružiti podršku prvenstveno novooboljelim ženama iz manjih sredina koje nemaju lagan pristup zdravstvenim i drugim ustanovama. Njima udruga „Nismo same“ omogućuje da u opuštenoj atmosferi liječnicima, psiholozima, socijalnim radnicima, i drugim stručnjacima, bez srama postave sva ona pitanja koja ih muče vezano uz dijagnozu i suživot s rakom. Za ovaj projekt Toyota Hrvatska je pružila prijevoz članica udruge i liječnika te drugih stručnjaka, osiguravajući tako mobilnost i dostupnost, bez obzira na ograničenja.